Közélet

Tobin mégsem úszhatja meg?

Tobin(1)(960x640).jpg (ír gázoló, tobin, )
Tobin(1)(960x640).jpg (ír gázoló, tobin, )

A magyar ítélet esetén az ír köztársasági elnök valószínűleg nem adhat kegyelmet, így Francis Ciarán Tobin aligha úszhatja meg a Magyarországon megkezdett börtönbüntetésének letöltését, miután visszatér hazájába – értesült a Magyar Nemzet.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán arról beszélt: miután az ír gázoló hazatér hazájába, kegyelmet is kérhet, és hogy megkapja-e, arról az ír köztársasági elnöknek kell döntenie. A Magyar Nemzet ír bírósági forrásoktól azonban úgy értesült, magyar ítélet alapján nem lehet Írországban kegyelmet adni a gázolónak.

Zoltai Bence, a Tobin által halálra gázolt gyermekek édesapja a lap szerint az Irish Daily Mailnek aggodalmát fejezte, hogy az ír üzletember hazájába visszatérve esetleg valamilyen módon elkerülheti a kiszabott szabadságvesztés fennmaradó részének letöltését. Az ír gázolót pénteken viszik vissza Dublinba.

Mennyi is az annyi?

11 hónapja maradt Ciaran Tobinnak az eredetileg 18 hónapos börtönbüntetésből, amiből 7 hónapot előzetesben letöltött Írországban. A háromgyerekes családapa arra hivatkozva töltheti Írországban a büntetését, hogy itthon a börtönben gyerekgyilkosként brutális elbánásban lenne része, holott halálos közúti baleset gondatlan okozásáért kapta a büntetését.

Minden a Tobin-ügyről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik