Szórakozás

Papp Gergő: Végre börtönbe került az ír gázoló!

tobin (tobin, )
tobin (tobin, )

Pénteken már visszamegy Írországba Francis Ciarán Tobin, hogy ott folytassa tovább a Magyarországon tegnap megkezdett büntetését. A TV2 riportere Papp Gergő azért is örül annak, hogy a férfi végre vállalja a felelősséget a tettéért, mert időközben az elgázolt gyermekek édesapja is jó barátja lett.

Ahogy arról korábban írtunk, tegnap este Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy megkezdi Magyarországon büntetését az ír Francis Ciarán Tobin. Mint ismert, a férfi 2000. április 9-én halálra gázolta Leányfalun a két éves Zoltai Petrát és az öt éves Mártont.

Tobin Fotó: MTI

Közel 14 év kellett ahhoz, hogy Tobin végre megkezdje a büntetését, de nem marad sokáig Magyarországon, ráadásul különleges elbánásban részesül. Naponta 40 percre láthatja a feleségét és nem kell a celláját megosztania senkivel. Többek között ezért is van az, hogy a TV2 riporterének Papp Gergőnek – aki 12 éve folyamatosan foglalkozik az üggyel – hiányérzete van. Az eltelt évek alatt pedig nagyon jó kapcsolatba került az elgázolt kicsik édesapjával, Zoltai Bencével.

“Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy barátok lettünk. Bár érdekes, hogy amikor először találkoztunk akkor még egy egyedülálló fiatal riporter voltam, most pedig egy 40 éves apa vagyok és Bence soha sem egy egyszerű interjúalany volt az életemben” – magyarázta a Hír24-nek Gergő, aki kétszer is volt Dublinban.

Papp Gergő és Zoltai Bence

“Egyik alkalommal voltam Tobin házánál is és átadtam neki a magyar bíróság korábbi ítéletét. Amikor tegnap este leszállt a gépe, akkor is ott voltunk a feleségemmel, aki operatőr. Nagyon szívesen elbeszélgetnék Tobinnal, mert rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt még ebben az ügyben” – tette hozzá Gergő, aki természetesen riportot is készít a vasárnap látható Napló számára.

Zolnai Bence a Hír24-nek azt mondta, hogy valóban hálás Gergőnek, mert nélküle nem sikerült volna börtönbe juttatni Tobint.

„Megnyugodtam. Azt gondolom, hogy annál többet már nem tudok tenni, mint amit eddig tettem” –kezdte az édesapa a Hír24-nek.

“Nem tudom, hogy pontosan mennyi ideig lesz börtönben Tobin, de azon sem csodálkoznék, ha Írországban már rövid időn belül befejezné a büntetését. Az elmúlt évek alatt bebizonyította, hogy nagyon jó kapcsolatai vannak. Egyébként soha nem találkoztam vele, ő pedig elmulasztotta azt a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjen. Ha megtette volna, lehet minden másképp alakul. Azt hiszem, Tobin mindig is kereste a kiskapukat. Most valószínűleg azért egyezett bele, hogy Magyarországon kezdi meg a büntetését, mert tudta, hogy szorul a hurok és 2014. decemberében Magyarország kötelezettségszegési eljárást indított volna Írország ellen” – állítja Bence, aki szerint Tobin életét is meghatározta az ügy:

“Látszólag most kezdi meg a büntetését, de valójában az egyiket pont most fejezte be. Az elmúlt 13 és fél év alatt egyetlen nyugodt pillanata nem volt. Sosem tudhatta, hogy miért csengetnek be hozzá”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik