Közélet

Milliós kárt okozott egyetlen mókus

A csatatérré változtatott nappali láttán a tulajdonos először betörőre gyanakodott.

A 64 éves Margaret Bousfield a pusztítás jelentős részét átaludta – az aprócska rágcsálónak úgy sikerült törni-zúzni, hogy csak reggel indította be a ház riasztóját. Tekintettel arra, hogy ezt emberszabású bűnözőkre tervezték, a ház felriadt tulajdonosa alig mert lejönni az emeletről, félelmeit pedig a nappali állapota sem enyhítette – aztán észrevette a mókust.

A természetes közegében kifejezetten aranyos állat összevizelte az egész szobát, széttépte és -rágta a bútorokat, de még az ablakkeretet sem kímélte – a szerencsétlenül járt egyed kétségbeesetten próbált kijutni a szobából.

Az angol nő végül egy szomszédját hívta át, akinek sikerült kinyitnia a már említett ablakot, melyen keresztül a mókus olyan sebességgel távozott, mintha puskából lőtték volna ki. A hozzáértők szerint valószínűnek tűnik, hogy az állatka a kéményen át érkezett és egyszerűen bepánikolt, mikor észrevette, hogy csapdába esett.

Margaret eredetileg úgy gondolta, elég lesz kitakarítani, azonban a javítások és cserék után a számla 7000 fontra, vagyis nagyjából 2,5 millió forintra rúgott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik