Közélet

Bagolynak vallotta magát a részeg sofőr

A letartóztatáshoz még a tűzoltókat is riasztották - nem tudták másképp leszedni a fáról.

A Troy Prockett névre hallgat az a Massachusetts állambeli férfi, aki múlt hétfőn annyira megijedt egy járőrkocsi látványától, hogy belehajtott egy hóbuckába, kipattant az autóból, átugrott a védőkorláton és hanyatt homlok menekült az erdőbe. Amíg a rendőr bevárta az erősítést, az összetört autóban megtalálta a 37 éves férfi pénztárcáját, ami bűzlött a szesztől.

Az amerikai hóhelyzetnek köszönhetően viszonylag egyértelmű volt, hogy az elkövető merre szaladt, azonban a kutyás rendőrök még így is majdnem egy órát töltöttek a -15 fokban, mire 10 méter magasan, egy fa ágán vették észre Mr. Prockettet.

Megkérték, hogy másszon le, de a sofőr makacsnak bizonyult – először úgy csinált, mintha nem is őt keresnék: afelől érdeklődött, hogy elkapták-e már a sofőrt, miközben egyre magasabbra mászott. Mikor a rendőrök arról tájékoztatták, hogy csupán egy pár lábnyomot láttak a hóban, azt felelte, hogy a részeg sofőr (aki nem ő) a hátán hozta el idáig.

Valószínűleg ekkor jött rá, hogy története nem tűnik túl hihetőnek, ezért váltott: bagolynak vallotta magát és tovább mászott a magasba. Végül a tűzoltók szedték le a lombkoronából.

Mint később kiderült, a részeg férfi azért nem akart lejönni, mert már kétszer megbüntették ittas vezetésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik