Közélet

Megdöbbentő részletek a londoni bőröndös gyilkosságról

Gyilkos és áldozata állítólag szexuális kapcsolatban álltak, a gyilkosság előtt is lefeküdtek egymással. Az ügyész szerint a lánynak több alkalmi partnere is volt, sőt, álházasságot is kötött korábban.

Újabb részletekre derült fény a tavaly nyári, londoni gyilkosságról, miután elkezdődött a per. Az első tárgyalási napon kiderült,  a gyilkos intim viszonyba került áldozatával, de rögtön az aktus után megölte, ezután rejtette holttestét magzatpózban egy bőröndbe – írja a Borsonline.

A lány magyarul próbált meg segítséget kérni, de egyetlen lakótársa sem foglalkozott vele – derült ki az ügy első tárgyalásán. A londoni központi büntetőbíróságon részleteket is közöltek. A Barnet Today című helyi újság szerint a gyilkos és áldozata korábban romantikus kapcsolatban voltak, és habár Alexandrának már volt barátja – aki ekkor épp Magyarországon volt –, találkozott gyilkosával és együtt vacsoráztak, később pedig felmentek az áldozat albérletébe és lefeküdtek egymással. Ezután történt a gyilkosság. Hogy pontosan miért, azt nem tudni, ugyanis a férfi a mai napig tagadja a gyilkosságot.

A lány ruháján állítólag megtalálták a férfi spermáját. Az is kiderült, a tettes a történtek után a Facebookon üzenetet küldött Szandrának, így próbálta fedezni magát. Jonathan Rees ügyész úgy véli, Szandrának több alkalmi kapcsolata is volt korábban, 2011-ben pedig állítólag álházasságot kötött egy arab férfival, akitől ötezer fontot – 1,8 millió forintot – kapott cserébe.

Mint ismert, a brutális gyilkosság tavaly júliusban történt. Alexandrát megfojtották, holttestét pedig egy bőröndbe rejtették és egy erdős területen hagyták. A fiatal áldozat azért ment külföldre, hogy dolgozzon, anyagilag segítette családját, ugyanis édesanyja egyedül nevelte öccsét. A helyi rendőrség egy 29 éves magyar férfit fogott el, aki ellen pillanatok alatt vádat emeltek. A lány nem sokkal halála előtt édesanyjának azt mondta, boldog, pár hete ugyanis rátalált a szeretem. Ugyanakkor említést tett egy másik fiúról is, akivel barátok lettek, ám aki ennél jóval többet szeretett volna tőle. A 29 éves debreceni tettes óvadékkérelmet adott be, de azt elutasították az ottani hatóságok. Szörnyű egybeesés, hogy az áldozat barátnőjét is megölték egy évvel korábban, a lányt ugyancsak megfojtotta gyilkosa.

Várhatóan két-három hét múlva lesz ítélet az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik