Közélet

Egy kerámiatál darabjával szurkálta halálra feleségét

bíróság (bíróság, )
bíróság (bíróság, )

Tizennyolc év fegyházra ítélték a kegyetlen férfit Nyíregyházán.

Nem jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélte szerdán a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2012-ben nyíregyházi otthonukban olyan brutálisan bántalmazta feleségét, hogy az asszony meghalt – tájékoztatta a törvényszék helyettes szóvivője az MTI-t.

A vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése bűntettében találta bűnösnek, ezért halmazati büntetésül 18 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztést szabott ki.

A helyettes szóvivő elmondta: a vádlott és felesége között a férfi szerencsejáték-szenvedélye miatt gyakoriak voltak a viták. A külföldön dolgozó, román-magyar kettős állampolgárságú férfi 2012 szeptemberében tudta meg, hogy távolléte alatt a felesége házasságon kívüli szerelmi kapcsolatot létesített.

Nyakon szúrta

A 38 éves asszony szeptember 18-án jelentette be férjének, hogy el akar tőle válni. A 43 éves férfi felküldte közös, akkor hétéves gyermeküket az emeleti szobába, majd puszta kézzel és egy kerámiatállal fejtetőn ütötte feleségét, és az összetört tál darabjával megszúrta a fejét – ismertette Toma Attila.

A nő segélykiáltásaira a szomszédok figyeltek fel, és bekiabáltak a lakásba. A férfi becsukta az ablakokat, és késsel folytatta a nő bántalmazását. Az emeleti szobából lejövő kislány meglátta erősen vérző anyját, kiabálni kezdett, és kinyitotta a bejárati ajtót. A férfi kitaszította a kislányt, majd bezárta az ajtót, és folytatta felesége bántalmazását.

A férfi a rendőrök felszólítására sem nyitotta ki az ajtót, a járőrök a szomszédos erkélyről másztak át a lakásba.

A nő a nyakán lévő szúrt sérülésekbe a helyszínen belehalt. Toma Attila elmondta, hogy két konyhakés tört el a bántalmazása közben.

Életfogytot kértek

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlott és védője pedig eltérő jogi minősítés és enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik