Közélet

Fülre támadott Tyson

Az ismert nehézsúlyú bokszoló mellett egy terriert is így neveztek el, a sors fura fintora pedig az, hogy ez a kutya is a fülre támadott.

Súlyos sérüléseket okozott gazdájának az a Staffordshire bull terrier, akit Tysonnak hívnak és hosszú percekig nem tudták lerángatni az áldozatról. A kutya tizenöt percen keresztül harapdálta a harmincnyolc éves gazdája jobb karját és a bal fülét, minden bizonnyal így próbált védekezni. A kutyát csak egy kiérkező rendőrnek sikerült lerángatnia a férfiról, barátnőjének ez nem sikerült.

A támadás után a férfit kórházba szállították, ahol megoperálták a karját és megpróbálták megmenti a bal fülét, ahol ötvenszázalékos halláskárosodást szenvedett. A balesetre visszaemlékezve, annyit mondott, hogy „az ágyamban feküdtem, simogattam Tysont, amikor hirtelen rám támadt. Olyan volt, mintha lekapcsolták volna a villanyt.”

Arról azonban, hogy a kutyája támadása valójában tizenöt percig tartott, csak később szerzett tudomást, neki ez nem tűnt fel. A támadás után többen mondták neki, hogy tartsa meg a kutyát, de „kénytelen voltam megszabadulni tőle, nem volt más választásom” – magyarázta.

A súlyos támadásról annyit elmondtak még neki a kórházban, hogy azt egy kisgyerek biztos nem élte volna túl.

A kutya névrokona, a bokszoló Mike Tyson még 1997-ben harapott ki egy darabot, mérkőzés közben ellenfele, Evander Holyfield füléből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik