Közélet

Brutális kutyatámadás Bács-Kiskunban

Kutyatamadas(430x286)(3).jpg (kutyatámadás)
Kutyatamadas(430x286)(3).jpg (kutyatámadás)

A férfi a csatornába menekült a megvadult állatok elől.

A mentőszolgálat emberei értesítették a rendőröket szerda délután, hogy kutyák támadtak rá egy férfira Bátya határában.  Két járőr ment a helyszínre,  de a megadott területen senkit sem találtak. Tovább keresgéltek, így látta meg egyikük a segítségért kiáltó, csatornában lévő férfit. Az őrmester belegázolt a sással, nádassal benőtt vízbe, próbálta elérni a sérültet. Óvatosan megfogta a ruháját és a partra húzta, próbált nagyon óvatos lenni, hogy ne okozzon neki további fájdalmat.

Súlyosan megsérült

A csatorna partján derékig kihúztaa vízből, majd amikor a mentőszolgálat munkatársai is odaértek, már együtt emelték ki a sérültet. Ellátása után a kalocsai kórházba vitték súlyos állapotban.

A férfi a nyomozóknak elmondta, Bátya határában, Tirapusztán a földeken dolgozott, amikor a két kutya nekirontott, előlük menekült a csatornába. Onnan kiabált segítségért, szerencsére egy férfi meghallotta, ő értesítette a mentőszolgálatot.

Volt gazdájuk

A rendőrök megtalálták az állatok gazdáját, aki egy közeli tanyán él. A kutyáknak nem voltak oltási papírjaik. Az  ügyben testi sértés gyanúja miatt indult nyomozás, ám egyelőre ismeretlen tettes ellen – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik