Közélet

Rettegésben tartotta társait a szemeteszsákkal fojtogató kamasz

rendőrség (rendőrség)
rendőrség (rendőrség)

Verekedős fiú hírében áll és több gyereket is bántott már a 14 éves fiú, aki hétfőn bántalmazta két fiatalabb társát egy nyírszőlősi általános iskolában. Tettéért akár 10 évet is kaphat.

Mint arról már beszámoltunk, szemeteszsákkal fojtogatta két iskolatársát egy 14 éves fiú a nyírszőlősi általános iskolában. A támadót emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették, kezdeményezik előzetes letartóztatását. A fiú nem tagadta tettét, a rendőröknek azt mondta, „hülyeségből” csinálta.

Jól ismerik a faluban a fiatalt

A Hír24 a helyszínen próbált utánajárni a történteknek. A fojtogatás híre futótűzként terjedt el a településen. Egy asszony elmondta: az ő gyerekét is bántotta már a fiú, csak ő eddig nem mert szólni, mert félt. Márk, a 14 éves, hatodikos kamasz verekedős fiú hírében áll, több gyereket is bántott már. Agresszív, állítólag az órákat is gyakran megzavarja. A nő elmondta még, úgy tudja, az intézményvezető a fojtogatásért csak egy igazgatóit akart adni a gyereknek, vagyis egy „ejnye-bejnyével” megúszta volna a fiú. Ő látta szerdán az egyik sértett kisfiú anyukáját, sírt, zokogott.

Egy közeli boltban találkoztunk két idősebb fiúval, akik korábban a nyírszőlősi iskolába jártak, ismerik Márkot. Megerősítették: alacsony, vékony testalkata ellenére verekedős, agresszív fiú, de idősebbel, erősebbel nem mer kezdeni, csak kisebbekkel. Két-három éve jár ebbe az iskolába, és eleinte nem is volt vele gond, csak miután rossz társaságba keveredett. Márk egyébként állami nevelt, lakásotthonban él, a közelben. Korábban egyikük kistestvérét is bántani akarta, úgy kellett megvédeni tőle.

Az iskola és az otthon is hallgat

Kerestük az iskolaigazgatót is. Szerettünk volna megtudni, ők miért nem tettek feljelentést a rendőrségen, és segít-e valaki feldolgozni a többi gyereknek az öltözőben látottakat. Az intézménybe azonban nem engedték be munkatársunkat. Nem jártunk több szerencsével a Sugár utcai lakásotthonban sem. Ott sem kívánt nyilatkozni senki.

Nem mer iskolába menni a két bántalmazott kisfiú

Sikerült viszont beszélnünk a két bántalmazott fiút képviselő ügyvéddel. Cserhalmi Tamás, a két család jogi képviselője elmondta: az ügy sértettjei keresték meg, elmondták, mi történt, ezután tettek feljelentést a rendőrségen. A gyerekek azt mesélték, egyikük épp a cipőfűzőjét kötötte, amikor a 14 éves fiú hátulról a fejére húzta a zsákot, majd elkezdte szorongatni a nyakánál. Vagy három perc telt el, mire a kisfiúnak sikerült szétszakítania a zsákot, így levegőhöz jutott, és sikerült kiszabadulnia. A fojtogató ezután a szétszakadt nylont a másik kisfiú nyakára tekerte, mint egy sálat, és erősen meghúzta. Csak akkor hagyta abba, amikor a többi gyerek szólni akart a tanárnak. Őt másnap ezért meg is fenyegette a kamasz, hogy „mentő fogja elvinni.”

Cserhalmi Tamás elmondta azt is: a két gyereket nagyon megviselték a történtek. Egyiküknek pszichológusra is szüksége van ahhoz, hogy feldolgozza a történteket.

A kisfiúk szülei értetlenül állnak a történtek előtt, semmi előzménye nem volt a támadásnak. Fel vannak háborodva, aggódnak, féltik a gyerekeiket. A kisfiúk azt mondták, iskolába sem mernek menni addig, amíg az őket fojtogató kamasz ott lesz.

A fiút a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Sorsáról három napon belül dönt a bíróság. A kamasz tettéért kiszabható büntetés akár 10 év elzárás is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik