Közélet

Szemeteszsákkal fojtogattak kisdiákokat egy szabolcsi iskolában

iskola (iskola, )
iskola (iskola, )

A 14 éves fiú percekig kínozta a gyerekeket. Később azt mondta, csak hülyéskedett. Emberölés kísérletével és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Az eset a napokban történt egy nyíregyházi általános iskolában. Az érintett gyermekek szerdán mentek a rendőrségre szüleikkel, hogy feljelentést tegyenek. Elmondták, egy Nyírszőlős városrészben lévő intézményben esett nekik egyik idősebb társuk.

Percekig gyötörte őket

Hétfőn a negyedikes és hatodikos tanulók közös testnevelésórára készültek. Két egymás melletti helyiségben öltöztek át, amikor az egyik hatodikos – már 14 éves – diák, miután talált egy szemeteszsákot, átment a kisebbekhez. Hátulról húzta a nejlont az egyik 10 éves fiú fejére, majd percekig fojtogatta. Áldozatának szerencséje volt, sikerült az arca előtt kiszakítania a zsákot.

Ezután a támadó egy 11 éves fiúhoz fordult, ugyancsak hátulról tekerte a nyakára a zacskót. Őt is percekig kínozta így. Csak akkor hagyta abba, amikor a többiek azt mondták, hogy szólnak a tanároknak.

Hülyéskedésből emberölés kísérlete

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte: a 14 éves tanulót elfogták, a kamasz kihallgatásán azt mondta, csak „hülyeségből” csinálta az egészet. Az egyenruhások azonban közel sem tartották szórakoztatónak a dolgot, emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást ellene, és őrizetbe is vették, ráadásul kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

A fiúnak súlyos testi sértés miatt is felelnie kell, mert mint kiderült, amikor megtudta, hogy a pedagógusok fülébe jutott, mit tett, megrúgta az egyik korábban megtámadott gyereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik