Közélet

Olasz kutyamaffia szállít Magyarországról

Megmentett kiskutyák (Megmentett kiskutyák)
Megmentett kiskutyák (Megmentett kiskutyák)

A heti 4-500 kutyát felvásárló nápolyi férfitól, bizonyos Ginótól tavaly tízkamionnyi kutyát foglaltak le, mégis megéri Magyarországról szállítania – írja a Blikk.

Olaszországban egy újságíró, Edoardo Stoppa kifejezetten a Magyarországról exportáló kutyamaffia leleplezésével vált híressé. Nem egy szállítmányt elfogott már a rendőrök segítségével, mindent dokumentált kamerájával, pontosan ismeri az üzlet működését.

A szállító, Gino egy házi kedvencekkel foglalkozó céget üzemeltet Olaszországban. A módszerei rendkívül egyszerűek, a konkurens kutyaszállítók előbb vagy utóbb pedig behódolnak neki. A magyarországi piacot szinte teljesen ő fedi le, de Szlovákiából is szállít kutyákat. A férfi apja jelenleg is börtönben ül hasonló bűncselekmények miatt– írja a Blikk.

Gino egy előre meghatározott, nagyjából 350 kilométeres útszakaszon gyűjti be a kutyákat minden héten. Minimálisan 350 kutyával indul el a szállítmány, ennyit mindig összeszednek, de előfordult már, hogy 500 kölyökkel ment Tarvisióig a kamion.

Pénteken például a Cegléden leplombált és Pécsre küldött, kutyákkal megrakott kamion vasárnap újra elindult, és egy másik kamionparkolóban pakolták be a kiskutyákat.

A múlt héten a 4-es út melletti kamionospihenőben csaptak le a kamionba vásárló kutyadílerre, akinek tucatnyian vittek kutyakölyköket eladásra. A többnyire chip és oltás nélküli ebeket külföldre akarták vinni és ott többszörös áron eladni. Többen keresnek pénzt így, egy szállítmány kutya minimum 10 millió forint hasznot hoz a dílereknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik