Közélet

Rejtélyes haláleset a szlovák határnál

Balassagyarmat (balassagyarmat, )
Balassagyarmat (balassagyarmat, )

Több száz kilométerre otthonától, egy balassagyarmati hotelszobában, bukkantak B. Gyula holttestére, aki nem sokkal előtte jókedvűen beszélgetett fiaival telefonon – írja a Blikk.

Jókedvűen újságolta, hogy már átlépte a határt, és hamarosan érkezik. A gyerekei még bevásárlólistát is diktáltak neki, mit vegyen hazafelé – mesélte a Blikknek megrendülve a férfi édesanyja, B. Gyuláné Joli, akivel tegnap a rendőrök közölték a borzalmas hírt. „Hogyan lehetséges ezután, hogy egy teljesen másik megyében, egy szálloda szobájában találták meg a kisfiam holttestét?”

A könyvelőként dolgozó 45 éves férfi két éve boldog kapcsolatban élt Szlovákiában lakó barátnőjével. A nagy távolság miatt ugyan ritkán találkoztak, de közösen tervezték a jövőt, emellett három iskolás gyermekről gondoskodott.

A rendőrség szerint a férfit nem ölték meg, de hogy pontosan mi okozhatta a halálát, majd csak a boncolás után derülhet ki. „A halálesettel kapcsolatban bűncselekményre utaló vagy tisztázandó körülmény nem merült fel, ezért rendőrségi eljárás nem indult” – közölte Fajcsák ­Mónika, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A rejtélyes zongorista

2005-ben történt, hogy egy kenti kis falu tengerpartján egy teljesen átázott férfira leltek a helyiek, A férfi szmokingot viselt, és egy szót sem tudott szólni. Amikor egy papírt adtak neki, egy zongorát rajzolt rá – elvitték hát egy zongorához, ahol négy órán keresztül játszott darabokat Csajkovszkijtól a Beatlesig. A rejtélyes férfi kilétéről sokáig ment a találgatás, mint ahogy arról is, poszttraumatikus stressz vagy autiuzmus miatt nem szólal meg. Később kisült, egy német fiatalember a rejtélyes zongorista, hónapok után megszólalt, és családjához is visszatért – Andreas Grasslnak hívják. Elmondása szerint nem tudja, mi történt vele: egy reggel “felébredtem, és rájöttem, ki vagyok”. A szüleinek annyit mondott, Franciaországba megy tanulni, majd ezután eltűnt, és négy hónapra rá került haza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik