Közélet

Kutyákat uszítottak az ATV operatőrére Ároktőn

árkotő (árkotő)
árkotő (árkotő)

A gyilkos banda ügyében hétfőn hoztak ítéletet. A stáb ennek kapcsán forgatott a faluban.

„Megkönnyebbüléssel vettük tudomásul, hogy lezárult az ügy, mert nagyon megszenvedte az egész falu” – mondta a Fővárosi Törvényszék hétfői, nem jogerős ítélete kapcsán Vargáné Kerékgyártó Ildikó az ATV-nek. A polgármester szerint a hosszasan elhúzódó eljárás miatt a település neve és megítélése is jelentősen romlott, lementek az ingatlanárak, amit nagyon nehéz szívvel viselnek. Ugyanakkor bízik abban, hogy Ároktő újra normál hétköznapjait élheti.

A falubeliek nem szívesen nyilatkoztak az ítélettel kapcsolatban, amely egyébként igencsak megosztja az ott élőket.  Az ATV stábja próbált a vádlottak családtagjaival is beszélni, ám mielőtt a kamera előkerült volna, három kutyát uszítottak operatőrükre.

A több idős ember haláláért felelős rablógyilkosok ügyében csaknem öt év után született meg az elsőfokú ítélet. Hárman életfogytiglant kaptak, ketten közülük annak lehetősége nélkül, hogy valaha is szabaduljanak, a többieket 20, 10 illetve 8 évre küldené fegyházba a Fővárosi Törvényszék. Az ítélet meg jogerős.

Az érintettek többsége nem akart nyilatkozni, ám az elsőrendű vádlott röviden válaszolt a Hír24 riporterének kérdésére, mielőtt kivezették a teremből.

Olvasói sztorik