Közélet

2,8 millió dollárnyi könyvet lopott egy férfi

könyvtár (könyv, könyvtár, )
könyvtár (könyv, könyvtár, )

Most lesz egy nyugodt éve, hogy olvasgasson is egy kicsit.

Egy év börtönbüntetést kapott egy oklahomai könyvügynök, aki mintegy hét év alatt 2,8 millió dollár értékű (kb. 560 millió forint) tankönyvet lopott el – számol be az nj.com.

A 45 éves Christopher J Brock a Wiley könyvkiadó vállalatnak dolgozott, ahol is az lett volna a munkája, hogy a kiadványokból ingyenes mintákat juttat az egyetemi tanároknak. Vagyis a legalitás határán billegő korrupció eszközeivel kellett rávennie professzorokat, hogy a munkáltatójától rendeltessen könyveket a diákokkal. Az ügynököt azonban egy ponton nem érdekelte tovább a határ.

A bíróság megállapította, hogy a férfi 2006 augusztusa és 2013 januárja között apránként küldte el létező vagy kitalált professzorok nevére. A kiadványokat később ő maga vette fel, majd „akciós áron” összesen körülbelül 450.000 dollárért (90 millió forint) adta el őket. A hatóságok szerint egészen biztos, hogy az üzletember nem a tudomány oltárán áldozott az impozáns összegből. Vett azonban többek között egy igényes ülőgarnitúrát és egy búvárfelszerelést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik