Közélet

Szörnyű részletek a dunapataji gyilkosságról

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

„Ma megdöglesz, úgyis agyon szúrlak, te vagy a hibás” – mondta a férj, mielőtt halálra késelte feleségét.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki tavaly nyáron több késszúrással megölte feleségét – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Az eset körülményeiről alig derült ki valami a nyomozás alatt, a rendőrség is csak annyit közölt, az 51 éves asszonyt férje olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt sérüléseibe.

Éveken át tartó terror

Az ügyészség hétfői tájékoztatásából kiderült, a gyilkos évek óta terrorizálta családját. A pár 20 éve élt együtt, velük lakott közös, 16 éves lányok és egy nagykorú fiú, aki az asszony korábbi kapcsolatából született . A férfi rendszeresen ivott, alkoholizmusa miatt folyamatosan anyagi gondokkal küzdöttek, gyakran a szomszédok segítették ki őket és adtak nekik különféle élelmiszereket. 2012 szeptemberétől a lány már iskolába sem jutott el, mert a családnak nem futotta buszbérletre.

A családfő ráadásul ittasan rendszeresen kötözködött, veszekedett, feleségére és nevelt fiára is kezet emelt, lelki terror alatt tartotta őket, így a helyzet lassan elviselhetetlenné vált. A nevelt fiú végül 2012 novemberében végleg elköltözött, anyja és húga is többször elmentek, ám végül mindig hazatértek, hol a férfi fenyegetőzése, hol azért, mert megígérte, hogy megváltozik.

Nem hagyta elmenni

A vádlott 2012 decembere és 2013 áprilisa között többször öngyilkossággal próbálkozott, emiatt kórházban is kezelték. 2013 áprilisában a férfi a korábbi ígéretei ellenére ismét inni kezdett, és azzal fenyegette feleségét és lányát, hogy elvágja a torkukat. Az asszonyt a családgondozó arról tájékoztatta, ha nem költözik el a férjétől, akkor a lányát a gyámhatóság kiemeli a családból.

Emiatt tavaly június 7-én, délután közölte agresszív párjával, hogy végleg elköltözik, majd összepakolta holmijaikat. Emiatt ismét kiabálni, vitatkozni kezdtek egymással, a férfi hallani sem akart a döntésről. „ Ma megdöglesz, úgyis agyon szúrlak, te vagy a hibás” – kiabálta. Az asszony üvöltve kért segítséget a szomszédoktól, ám ők – a sok hasonló helyzet miatt – nem vették komolyan a segélykérést.

Menekülés közben szúrta le

A vádlott végül a szobában lévő asztaláról felkapott egy 20 centiméter pengehosszúságú kést és közepes erővel, háromszor megszúrta feleségét. Az első szúrás a nő hasát érte, a következő kettő pedig menekülés közben a törzsét és a lapockáját. Az asszony rövid időn belül belehalt sérüléseibe, az ügyészség tájékoztatása szerint a mellüregben felgyülemlő vér miatt.

A férfi a történtek után értesítette a rendőrséget, azóta is előzetes letartóztatásban van. Őt a főügyészség emberölés mellett kiskorú veszélyeztetésével is vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik