Közélet

Illegális mosószerüzem Nyíregyházán

nav (nav)
nav (nav)

A NAV emberei csaknem négymillió forint értékű hamisított terméket találtak a helyszínen. Egyelőre öt ember ellen folyik eljárás.

Illegális mosószerüzemet számoltak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Nyíregyházán – közölte a szervezet észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken. Jánvári-Stefán Regina elmondta: csaknem négymillió forint értékű hamisított terméket foglaltak le, az ott dolgozó öt férfit pedig előállították.

Az ellenőrzés idején nemcsak gyártás, eladás is zajlott az üzemben. A mosószerek egy része már neves márkajelzéssel ellátott flakonokba volt töltve, míg a többit nagy tartályokban tárolták. A pénzügyőrök kilencezer liter hamis mosószert találtak a helyszínen és jelentős mennyiségű mosóport. Háromezer üres flakon várt töltésre, a hozzájuk tartozó márkajelzésekkel, kupakokkal, levonókkal együtt.

Az előállított öt férfi ellen üzletszerűen elkövetett iparvédelmi jogsértés miatt indult eljárás.A lefoglalt vegyi termékek szakértői vizsgálata jelenleg is tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik