Közélet

110 kilós széffel a kezében sétált ki az étteremből

A tolvaj lazán besétált az egyik irodába, szemeteszsákba rakta a pénzzel teli páncélszekrényt, kézbe kapta, és elsétált.

„Még csak nem is hallottam ilyen vakmerő lopásról” – mondta el a CBS-nek a massachusettsi Weymouth városában lévő étterem tulajdonosa, aki korábban tíz éven át volt a helyi rendőrség tagja. A tolvaj vasárnap, vacsoraidőben sétált be az étterembe egy hátsó ajtón át, amikor a hely teli volt vendégekkel.

A biztonsági kamerák felvételein látni, ahogy telefonnal a fülén lesétált az alagsorba, ahol megtalálta a széfet rejtő irodát. A férfi a páncélszekrényt egy fekete szemeteszsákba rejtette, majd kezébe kapta a több mint 110 kilogrammos széfet, és egészen egyszerűen kisétált vele az étteremből. Az egész rablás alig tartott tovább öt percnél.

Kevin Hynes, az étterem tulajdonosa azt nem árulta el, hogy mekkora összeg volt a széfben, csak annyit közölt, hogy „elég ahhoz, hogy fájjon”. Hynes 2500 dolláros pénzjutalmat ajánlott fel a rabló kézre kerítéséért. Valamint egy új, jóval nehezebb széfet helyezett el az irodában, amelyet a biztonság kedvéért még a padlóhoz is rögzítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik