Közélet

A világ legbénább bűnözője

Legnagyobb szerencsétlenségére a tett helyszínén hagyta pénztárcáját.

Néhány napja írtunk egy kirabolt bankrablóról és őszintén hittük, hogy megtaláltuk az év lúzerét – a címet azonban vissza kell vegyük és a floridai Keith Ray Howellnek kell adományozzuk, aki annyira szerencsétlenül járt, hogy még a rendőrök sem hitték el.

A fiatalember ugyanis december 13-án úgy döntött, hogy kirabol egy közértet, azonban menekülés közben elhagyta pénztárcáját, amit a szimatot fogó rendőrkutyák az épület hátuljában találtak meg. A nyomozók nem hittek a szerencséjüknek, azonban néhány nap múlva Fortuna ismét rájuk mosolygott. Egy közlekedési ellenőrzés során a gyanusított nem tudta felmutatni jogosítványát – azt hazudta, hogy felfüggesztették.

Tekintettel arra, hogy a motozásnál előkerült némi marihuána, az autóban tartózkodó három személyt alaposabban is kikérdezték. A vallomások a jármű átkutatásához vezettek, amelyből előkerült az elkövetéskor használt símaszk, légpuska és lábbeli is. Talán nem meglepő, hogy Howell tagadott: állítása szerint elképzelni sem tudja, ezek a tárgyak hogy kerültek a kocsijába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik