Közélet

“Verem a nőket” táblával állt ki a sarokra

Börtönbüntetés helyett ezt kérte az agyonvert áldozat - szerinte a nyilvános megaláztatás hatékonyabb megoldás.

A floridai Alicia Hessler és Gabriel Urena közös baráti körüknek köszönhetően ismerkedtek össze egy szórakozóhelyen múlt szombaton. A bulizós este végére a férfiú meg volt arról győződve, hogy a hölgyet teljesen levette a lábáról, ezért úgy gondolta, nincs azzal semmi baj, ha “szorosabbra fűzik” kapcsolatukat.

Alicia többször is elutasította Gabriel közeledését (értsd: taperolását), az utolsó nemet pedig egy pofonnal gondolta hangsúlyosabbá tenni – ez volt az a pillanat, amikor a fiatalember agya eldurrant és péppé verte a nőt. Tekintettel arra, hogy a zúzódásokon kívül ennek agyrázkódás és egy törött orr lett a vége, a rendőrségi bejelentést csak a kórházi kezelés után tudta megtenni.

Alicia azonban úgy gondolta, hogy a szabadságvesztésből mit sem tanulna, ezért Facebookon megkereste az önjelölt kaszanovát és választás elé állította: vagy a feljelentés következményeit vagy a “Verem a nőket. Dudálj, ha köcsögnek tartasz.” feliratú táblát viseli.

Talán senkit nem lep meg, hogy Gabriel a második lehetőség mellett döntött. S bár állítja, hogy mind a verés, mind a “büntetés” olyan jelentős hatást gyakorolt rá, hogy meg fog változni, a családon belüli erőszak értői szerint az akciónak nem lesz semmi eredménye.

Szerintetek jó ötlet volt? Vagy az utcasarok helyett börtönben az ilyenek helye?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik