Közélet

Vadászat közben megölte apját egy 14 éves

A fiú megcsúszott és elsült a kezében lévő fegyver. Ezután a gyerek magával is végzett.

A szörnyű tragédia szombat délután történt, Franciaország dél-keleti részén, Sourribes falu közelében – írta hétfőn a The Local francia kiadása. A helyi rendőrség közlése szerint a fiú véletlenül lőtte agyon 42 éves apját, miután elcsúszott, és elsült a kezében lévő fegyver. A 14 éves fiú egyik családtagját hívta fel, hogy küldjön segítséget. Mire a mentők kiértek, az apa már halott volt. Mellette feküdt holtan a gyerek is. A rendőrök közlése szerint maga ellen fordította fegyverét és öngyilkosságot követett el.

A The Local a balesetről szóló cikkében emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben több hasonló vadászbaleset is történt Franciaországban. Októberben egy 61 éves vadász lőtte agyon saját fiát, miután vaddisznónak hitte, szeptemberben pedig egy 82 éves süket vadász sebesített meg két gombaszedőt, akiket fácánnak hitt.

 

Veszélyes fegyverek

Egy sima légpuska is veszélyes, hát még a hihetetlen erejű vadászfegyverek. A .557 T-Rexet tényleg nagyvadakra fejlesztették ki, akkorát rúg vissza, mint egy elefánt. Ezzel tényleg könnyű balesetet okozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik