Közélet

Öngyilkosság volt az óbudai gázrobbanás

Obudai-robbanas(960x640)(2).jpg (óbudai robbanás)
Obudai-robbanas(960x640)(2).jpg (óbudai robbanás)

Szándékosan nyitotta ki a gázcsapot R. László, mert feltehetőleg öngyilkos akart lenni, és ezért robbant fel nyáron a Pacsirtamező utcai, 18 lakásos társasház – tudta meg a Blikk.

A férfi idős édesanyjával élt együtt abban az óbudai lakásban, ahol a robbanás történt. A lakó tettével több tucat ember életét törte ketté, és kis híján a halálba küldte M. Patrikot is, aki a szomszédban aludt. A fiatal fiú álmából riadt fel: több métert repült és percekig dobálta le magáról a tégladarabokat, hogy kimenekülhessen a lángoló épületből – derül ki a Blikk cikkéből.

A fiú édesanyjával azóta egy önkormányzati lakásban él és még ha újra is épülne otthona, nem költözne vissza. A lakóház közös képviselője, Vikor László szerint azonban a lakók többsége már várja, hogy visszaköltözhessen.

A ház biztosítója eddig hatvan millió forintot utalt át számlájukra. Az épületre felkerült egy ideiglenes cseréptető, hogy a tél ne tépázza tovább a romos épületet. Remélhetőleg jövőre hamar kitavaszodik, és akkor folytatódhat a felújítás.

Augusztusban hatalmas robbanás rázta meg az óbudai lakóházat, ahonnan fejvesztve menekültek a lakók. A romok alatt majdnem egy napig kutattak a túlélők után, ám csak R. László és édesanyja, R. Sándorné (+85) holttestét találták meg a tűzoltók és a speciális mentők.

Olvasói sztorik