Közélet

Lecsapott az autósok réme a Tiszántúlon

jégkaparó (jégkaparó, ónos eső, )
jégkaparó (jégkaparó, ónos eső, )

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy az ónos esős területeken egyelőre ne induljanak útnak.

A Tiszántúlon Vásárosnamény, Mátészalka, Nyírbátor, valamint Gyomaendrőd és Sarkad térségében ónos eső esik és jegesek az utak – derül ki az Útinform vasárnap reggeli összesítéséből.

A Magyar Közút közleménye szerint hószállingózást jelentettek Sátoraljaújhely környékéről, páralecsapódásra kell számítani Heves, Hódmezővásárhely és Mohács környékén. A főutak burkolata országszerte vizes, sónedves, Sátoraljaújhelynél havas, az alsóbbrendű úthálózat is általában sónedves.

A Tiszántúlon főleg az ónos eső miatt Szikszó, Vásárosnamény, Mátészalka, Berettyóújfalu és Békéscsaba környezetében is jeges szakaszokra kell számítani. Az autópályák burkolata sónedves vagy felszáradóban van. Az M5-ös kiskunfélegyházi szakaszán azonban páralecsapódás miatt kell lassítani. A társaság arra kéri az autósokat, hogy az ónos esős területeken egyelőre ne induljanak útnak.

Ez még csak a kezdet

Az jövő héten is többször kell ónos szitálásra, ködös, párás időre számítani. Részletes előrejelzésünket itt olvashatja. Ha pedig Ön is azok közé tartozik, akik az utolsó pillanatig szurkolnak azért, hogy fehér legyen a karácsony, akkor ez a cikk biztosan érdekelni fogja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik