Belföld

Ónos esőt hozhat a hét

Ónos eső (ónos eső, )
Ónos eső (ónos eső, )

Pára, köd, hószállingózás és egykedvű, szürke idő. Ez vár ránk a héten. De vajon lesz-e fehér karácsonyunk?

A vasárnapi csípős hajnal után napközben országszerte felszakadozik a felhőtakaró, a Dunántúlon ott néhány órára kisüthet a nap is. Keleten viszont marad a többnyire erősen felhős vagy borult ég, gyenge szitálás kialakulhat. Mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -4 fok között várható. A csúcsok -1, +4 fok között alakul.

A jövő hét első napján jobbára borult, párás idő vár ránk, de a Dunántúlon helyenként ismét kisüthet a nap. Ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok körül várható.

Kedden ország nagy részén erősen felhős vagy borult, párás, főként reggel és este ködös idő lesz, a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon szakadozhat fel néhol átmenetileg a felhőzet. Szitálás, ónos eső, hószállingózás ismét előfordulhat. A hajnali -1, -4 fok után, kora délután -1, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán erősen felhős vagy borult, párás, főként a reggeli és esti órákban helyenként ködös idő lesz. Szitálás, ónos szitálás, hószállingózás helyenként előfordulhat. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +3 fok között alakul.

Lesz-e fehér karácsony?

Jelen állás szerint, aki nem Bánkúton, a Mátrában vagy külhonban tölti a karácsonyt, az aligha számíthat hólepte tájra az ünnepen. Ami pedig a még távolabbi kilátásokat illeti, jobb lesz, ha szoktatjuk magunkat a gondolathoz, hogy a jövőben a karácsony már egyáltalán nem lesz törvényszerűen fehér, és a tél sem pont azt jelenti majd unokáink generációjának, mint nekünk. Részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik