Szórakozás

Balhézott a börtönben az amstetteni rém

Josef Fritz 24 éven keresztül tartotta fogva rabszolgaként saját lányát, most a börtönben sem bír magával: illegális szeszfőzést szervezett.

Az amstetteni rémként elhíresült Josef Fritzl életfogytiglani börtönbüntetést kapott 2009-ben, mert 24 évig bezárva tartotta lányát, akivel többször is közösült és hét gyermeket nemzett neki.  Később kiderült: saját anyját is befalazta. Orvosi szakvélemény szerint beszámítható volt, vagy mindvégig tudta, mit csinál.

Josef Fritzl (Fotó: MTI)

A férfi jelenleg egy osztrák börtönben, a kremsi Stein fegyházban tölti hátralévő éveit, ám kiderült: itt sem áll tőle távol a balhé. Súlyos szabályszegésre derült fény a napokban, melynek ő volt a főkolomposa. Az eset azért is kirívó, mert ez Ausztria egyik legszigorúbban őrzött intézéménye.

Puncsot főztek a rabok

Az őrök pár napja beismerték, hogy az elítéltek 60 liter puncsot kotyvasztottak a börtön konyháján. Az illegális szeszt egy belső razzián találtak meg. A konyhai munka jeles engedménynek számít a kemény mindennapokban, ám ezt Josef és rabtársai nem értékelték: kihasználták az alkalmat és nekiálltak a szeszfőzésnek – írja cikkében a Die Presse hírportál.

A karácsonyi italt gyümölcsből és kenyérdarabokból főzték ki, a tésztában lévő keményítő ugyanis beindította a gyümölcscukor erjedését, így alkohol képződött a fazékban.

Volt drog is

A börtön igazgatója, Christian Timm beismerte, hogy a fegyőrök figyelmetlensége miatt tudtak a rabok tiltott italt készíteni. Hozzátette: több tiltott tárgyat is találtak az elítéltek zárkáiban, többek között mobiltelefon, és digitális adathordozó, valamint kannabiszt került elő a razzia során.

Luxusbörtön

Az osztrák Stein Intézetben azt vallják: a humánus bánásmód mindenkit megillet, az elítéltnek elég büntetés, ha meg van fosztva a szabad élettől. Ennek megfelelően itt csinos cellákban laknak a rabok, tévét, számítógépet használhatnak. Munkára is van lehetőség, így havonta 400 eurót is begyűjthetnek, melyet magukra költhetnek a börtön falai között. A jó magaviseletű foglyok kifogástalan intim szobát is kiérdemelhetnek, ahol 13 órát tölthetnek barátnőikkel, feleségükkel – írja cikkében egy Ausztriával foglalkozó portál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik