Közélet

Megcsapoltak egy magyar olajvezetéket Ukrajnában

olajcsapolás (olajcsapolás)
olajcsapolás (olajcsapolás)

Két helyszínen is illegális csapolást tártak fel a Kárpátalja területén keresztülhaladó orosz-magyar gázolaj-vezetéken az ukrán Prikarpatzahidtransz szakemberei.

Ismeretlenek valószínűleg évek óta foglalkoztak a Magyarországra szállított szamarai üzemanyag lefölözésével az Ungvárhoz közeli Nevicke község térségében, ahol a földgáz- és olajvezetékek biztonságára felügyelő vállalat munkatársai két illegális bekötésre is bukkantak. Az elkövetők az egy méter mélységben haladó fővezetékhez egy csappal felszerelt műanyag csövet illesztettek, melyen át rendszeresen megcsapolták a benne áramló gázolajat.

Egy másik bekötésre a magyar-ukrán határhoz közeli Nagydobrony külterületén, mintegy másfél méteres mélységben bukkantak a felügyelők. Itt a nevickeihez hasonló módon fejtették le a további feldolgozásra nem szoruló üzemanyagot a tolvajok, akik olyan precizitással dolgoztak, hogy a legkisebb mértékben sem szennyezték be a környezetet. A szakértők megszüntették a bekötéseket, a rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik