Közélet

Hátrabilincselt kézzel lőtte fejen magát a rendőrautóban

A 17 éves fiú halálának pontos körülményei egyelőre nem teljesen tiszták.

Az Észak-Carolinai Durham város rendőrségének vizsgálata szerint Jesus Huerta saját magát lőtte fejbe még novemberben, amikor egy járőrautóval szállították a rendőrségre egy korábbi birtokháborítási eset miatt – közölte a CBS News. A fiút egy egyedül dolgozó rendőr vitte be a rendőrőrsre.

A fiú a parkolóba érkezve halt meg egy fejlövéstől. Kezei hátra voltak bilincselve. A rendőrautó padlóján az eset után egy pisztolyt találtak. A helyi rendőrkapitány szerdai beszámolója szerint a fiút átkutatta az őt szállító rendőr, mielőtt berakta a rendőrautó hátsó ülésére. Azt még most sem lehet tudni, hogy a 17 éves gyerek szándékosan, vagy véletlenül lőtte fejen saját magát hátrabilincsel kezekkel. Az eset körülményeit az állami nyomozóhatóság (SBI) vizsgálja, és a helyi rendőrség is belső vizsgálatot tart a furcsa halálesettel kapcsolatban.

Jesus Huerta – hátrabilincslet kézzel lőtte fejen magát egy rendőrautó hátsó ülésén, a rendőrség szerint
Fotó:Huerta család

Jose Lopez rendőrkapitány most először szólalt meg a nagy nyilvánosságot kapott ügyben, egy nappal azután, hogy a fiú családja az FBI bevonását kérte a nyomozásba. Lopez az esettel kapcsolatban kijelentette: tudják, hogy laikusoknak nehéz lehet elvinni, hogy valaki képes lelőni saját magát hátrabilincselt kézzel egy rendőrautóban ülve, de  – bár nem gyakori – több hasonló eset is történt. És tényleg. Egy gyors keresés után találtunk egy hasonló esetet 2012 júliusából és 2012 decemberéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik