Közélet

Bűnöző a roma vezető fia?

Horváth Aladár (Horváth Aladár)
Horváth Aladár (Horváth Aladár)

A vád szerint bűnszervezet tagjaként csempészett Ausztriába afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat Horváth Aladár, a cigány pártot szervező egykori SZDSZ-es jogvédő azonos nevű fia.

Ügyészségi revízió alatt áll, és rövidesen vádemeléssel zárulhat az a nyomozás, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) bűnszervezetben elkövetett embercsempészettel gyanúsítja az ismert jogvédő, Horváth Aladár fiát és hét társát – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap azt írja, ifjabb Horváth alkalmanként száz eurót kapott a fuvarokért, és tisztában volt azzal, hogy embercsempészként tevékenykedett. A gyanúsított apja abban bízik, hogy a fiával szembeni eljárás nem befolyásolja majd politikusi pályafutását.

A taxisként dolgozó ifjabb Horváthot január 29-én hallgatták ki és gyanúsították meg három, illegálisan Magyarországon tartózkodó afgán állampolgár Ausztriába csempészésének kísérletével. Horváth taxiját 2012. július 5-én állították meg a rendőrök Hegyeshalom térségében, ekkor bukkantak a három, dokumentumokat felmutatni nem tudó afgánra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik