Közélet

A szakértő már nem vállalná a Rezesova-ügyet

Rezesova (Rezesova)
Rezesova (Rezesova)

Melegh Gábor a hvg.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte komolytalan az eset megítélése a médiában.

A balesetről azt mondta, hogy egy borzasztó tragédia, az ember senkinek nem kíván ilyen szörnyűséges halált. Hozzátette, hogy ez egy közlekedési bűncselekmény, és komolytalan, ahogyan a megítélése a médiában megy. Szerinte nem őt, a véleményadó szakértő személyét kellene támadni, hanem letenni a bíróság elé olyan nevét vállaló, másik szakértőnek a véleményét, aki az általa leírtakat megkérdőjelezi.

Arra a kérdésre, hogy miért a szlovák milliomosnő ügyvédjének felkérését fogadta el, és miért nem az áldozatok rokonaiét, azt válaszolta, hogy a sértettek családja talán nem érti, hogy ha nekik adott volna szakvéleményt, abban ugyanez lenne. Úgyhogy végül talán fel sem használták volna. Hozzátette: hogy az eseménynek alapvetően egy megoldása van, és ez nem megbízó, hanem tényfüggő.

Azt is elárulta, hogy nem bánta meg a szakvéleményét, mert az szakmai tisztességgel készült, de azzal nem számolt, hogy az ügy ilyen reakciókat vált ki, ez nem hiányzott neki. Viszont éppen ezért, ha újra dönthetne, nem vállalná el az ügyet. MInt mondta, harmincöt éve van a pályán, nagyon sok ennél még rondább vagy súlyosabb eljárásban vett részt, de soha nem érték ilyen támadások. Szerinte ehhez persze az kellett, hogy a Rezesova-ügyet a média felfújja.

A teljes interjút ide kattintva olvahatja el!

Videó – Így történt a baleset

Ahogy azt a Hír 24 is megírta, két különböző, baleseteket modellező programmal készítette el szakvéleményét, de a bíróság előtt csak egyet vallott be a Rezesova-család által szakértőnek felkért Melegh Gábor.

Melegh Gábor pont azt a szoftvert felejtette el megemlíteni, amelyet saját, Szlovákiában bejegyzett cége forgalmaz, és amelynek a hitelességéről saját magának állított ki igazolást, mert az erre illetékes egyetemen (BME) is ő van pozícióban. A Budapesti Műszaki Egyetem közleményben állt ki a tanszékvezető-helyettese mellett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik