Közélet

Saját fotóikat használták bizonyítékként a tini rablók ellen

Az év szava, a „szelfi” először szerepelt egy bíróságon.

Kést ragadott és símaszkot húzott két svéd tini lány, majd elindultak, hogy egy kis pénzt raboljanak a Max hamburger lánc egyik étterméből, Halmstadban. Mielőtt útra keltek, pózoltak kicsit a tükör előtt és csináltak néhány szelfit, vagyis önarcképet.

Az étteremben egy 30 cm-es konyhakéssel fenyegetőzve, rávették a kasszást, hogy egy hamburgeres zacskóban adja át nekik a kassza tartalmát. Összesen 2420 koronával (mintegy 90 ezer forinttal távoztak. A rendőrök a rablás után 47 perccel kopogtattak be a házba, ahol egyikük a nagyanyjával lakott – írja a The Independent.

A lányok útját kutyák szimatolták ki egészen a ház bejáratáig. Odabent rendőrök elkezdtek bizonyítékok után kutatni. A lányok mobiljain rövidesen felfedezték a rablás előtti szelfiket, majd megtalálták a zsákmányt is.

A lányok ügyében pénteken hozott ítéletet a bíróság, javító-nevelő intézetbe küldték őket. A bíróság figyelembe vette a fiatalabb, 17 éves elkövető múltját: rossz családi körülmények közé született, és szülei kitették otthonról, ezért vele rendszeresen foglalkozik majd ifjúsági pszichológus. Őt akkor engedik szabadon, ha betöltötte a 18. életévét, a másik lány büntetésének időtartamáról a lap nem számol be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik