Közélet

Elkobozták a játékpisztolyt a játékmajomtól

Riadalmat okozott az ötcentis "fegyver".

Az amerikai Phyllis May azzal keresi a kenyerét, hogy vicces babákat és bábukat készít. Egyik ilyen teremtménye a Rooster Monkburn névre hallgató plüssmajom, amely A félszemű című film főhősének, Rooster Cogburnnek az állati paródiája. A filmbéli mintát követve, a majmóca szövetkabátban, cowboy kalapban és szemkötőben jelenik meg, oldalán pedig pisztolytáska díszeleg, méghozzá egy öt centis revolverrel.

Ez utóbbival akadt gondja a St. Louis-i reptér egyik alkalmazottjának, aki igazi fegyvernek minősítette a játékot és az elkobzással párhuzamosan a rendőrséget is ki akarta hívni. Érvelése szerint ha valakinek a nyakához szorítanánk a műanyagot, az áldozat nem tudná megállapítani, hogy a fegyver nem valódi. S bár ez kétségtelenül igaznak tűnik, ugyanez elmondható egy kulcstartóról vagy egy cserepes virágról.

A rendőrséget végül nem hívták ki, és Phyllis és férje is felszállhattak a repülőre. “Rooster Monkburnt lefegyverezték, úgyhogy a gépen mindenki biztonságban volt” – mesélte később a játékmajom gazdája. “Értem én, hogy a munkáját végezte, de egy ponton túl nem a józan észnek kéne érvényesülnie?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik