Közélet

Fánktól szenvedett agykárosodást egy férfi

Samaljit Aulakh (agykárosodás, stroke, kóma, kanada)
Samaljit Aulakh (agykárosodás, stroke, kóma, kanada)

A család pert fontolgat az evőverseny szervezői ellen.

Kómába esett, sztrókot kapott és maradandó agykárosodást szenvedett egy 36 éves férfi egy félrenyelt fánktól Surrey-ben – írja a CBC. A Kanadában elő, indiai származású Samaljit Aulakh a tízéves fiát vitte el a hagyományos indiai ünnep, a Diwali alkalmából szervezett programsorozatra a belvárosba. A helyi Red FM nevű rádiócsatorna szervezésében, egy evőverseny is zajlott, amire a férfi is benevezett.

Éppen kikiáltották őt győztesnek, amikor felállt, szédelegni kezdett majd összeesett a színpadon. Mire a mentők kiérkeztek a férfi kómába esett és sztrókot kapott. A kómából tíz nap után tért magához, de jelentős agykárosodást szenvedett: közel egy éve nem tud járni, beszélni, életét ágyhoz kötve éli.

Gulab Jamun, indiai fánkféleség. Ettől lett rosszul a férfi (forrás: Wikipédia).

A család szerint a rendezvényszervező nem biztosította megfelelően a helyszínt, s ezzel hozzájárult a tragédiához. Perrel szeretnék elérni, hogy a Red FM fizessen nekik egyrészt az ápolási költségek, másrészt pedig a családfő kieső keresete miatt. Elvileg jó eséllyel indulnak, az evőverseny előtt ugyanis, nem írattak alá semmilyen papírt az indulókkal arról, hogy saját felelőségükre cselekszenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik