Közélet

Nyomozás indult a klórgázmérgezés ügyében

Valószínűleg egy medencéből felszabadult gázbuborék okozta négy gyermek rosszullétét Alsópáhokon.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk klórgázmérgezést szenvedett négy kisgyerek Alsópáhokon, egy szálloda medencéjének közelében – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján. A szálloda igazgatóhelyettese az MTI-nek azt mondta: karbantartás után visszamaradt gázbuborék okozhatta a gáz kiáramlását.

Kisbaba is mérgezést kapott

A rendőrség arról adott hírt, hogy az elsődleges orvosi vélemény szerint egy négyéves, két hároméves és egy alig egyéves kisgyerek kapott klórgázmérgezést péntek este egy alsópáhoki szállodában. A gyanú szerint az egyik medencéből szabadult fel a gáz, amelytől a gyerekek rosszul lettek.

Fotó: police.hu

A mentők a helyszínen látták el a sérülteket, azonban az egyik kisgyermek állapota rosszabb lett, ezért a szülők kórházba vitték őt.

A katasztrófavédelem egységei lezárták a medence környékét, kiürítették az uszodát és vizsgálatot indítottak. A keszthelyi rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

Légzési nehézségek

Soós Éva, a négycsillagos Kolping Hotel igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: a négy kisgyerek légzési nehézségekre panaszkodott péntek este, ezért hívtak orvost hozzájuk. Az orvos javaslatára ezek után nem egy, hanem két kisgyereket szállítottak megfigyelésre kórházba, de szombaton már ők is visszatérhettek a hotelbe.

Az igazgatóhelyettes kifejtette: a klórgáz kiáramlását az okozhatta, hogy korábban karbantartási munkálatokat végeztek az uszoda medencetér alatt található gépészeti berendezésein, és gázbuborék maradt a csövekben. A karbantartás után a víznyomás a medencébe préselte ezt a kis mennyiségű gázzal telített buborékot, amely a rosszulléteket okozta.

A szállodában nem okozott komoly fennakadást a klórgáz szivárgása, a medencéket pedig – a szakhatóságok vizsgálata után – már péntek estétől újból használhatják a vendégek – fűzte hozzá Soós Éva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!