Közélet

Viccből mérgezte meg szobatársát egy kínai orvostanhallgató

gyogyszer(1)(960x640)(2).jpg (gyógyszer, )
gyogyszer(1)(960x640)(2).jpg (gyógyszer, )

Csak néhány kellemetlen percet akart okozni, de elszámolta az adagot.

„Csak ártatlan tréfa volt” – mondta a bíróságon Lin Senhao, a kínai Fudan University 27 éves medikus hallgatója, amikor megkérdezték tőle, miért kevert mérget a kollégiumi szobatársával közösen használt víztisztítóba – írja a Shanghai Daily.

Bár a bíróság szeretett volna egy beismerő vallomást, és egy hihetőbb indítékot kicsikarni a vádlottból, az ragaszkodik hozzá, hogy esze ágában sem volt megölni egykori barátját, csak egy enyhe, múló rosszullétet akart nála kiváltani, tréfából. Továbbá azt állítja, hogy az áldozat halála teljesen érthetetlen, hiszen orvoshoz méltón, patkányokon kísérletezte ki a megfelelő dózist, mielőtt beadta barátjának.

Amikor az áldozatot rosszulléte miatt kórházba szállított, a teszteredmények valóban nem mutatattak különösebb rendellenességet, úgy tűnt a férfi hamarosan felépül. Aztán hirtelen hasi fájdalmak léptek fel nála és nem sokkal később kómába esett. Két héttel később pedig májelégtelenségben meghalt.

A furcsa haláleset miatt a rendőrség nyomozást indított, és megtalálták a kollégiumi szobában a víztisztítót, melyből kimutatták egy N-Nitrozodimetilamin nevű vegyületet, amit általában laboratóriumi állatkísérletek során használnak, hogy a patkányoknál rák betegséget idézzenek elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik