Közélet

Megölte hatéves fiát a hevesi férfi

kés (kés, szurkálás, )
kés (kés, szurkálás, )

A férfi leszúrta gyermekét, majd önmagával is végezni akart. A gyermek a kórházban belehalt sérüléseibe.

Saját apja késelt halálra egy kisfiút péntek este Füzesabonyban. Mindez a nyílt utcán történt, a Baross Gábor úton, a járdán. A középkorú férfi miután megsebesítette mindössze hatéves gyermekét, saját magát is többször megszúrta.

A mentők apát és fiát is kórházba vitték, de a kisfiút már nem tudták megmenteni az orvosok. A férfi ellen emberölés miatt indult eljárás – tájékozatott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hogy az apa miért fordult gyermeke ellen, egyelőre nem tudni.

Néhány hete Budapesten is késsel támadt lányaira egy férfi. A négy- és hatéves testvérpár már jobban van, pedig életük gyakorlatilag egy hajszálon múlt. Apjuk többször megszúrta mindkét kicsit, mély sebeket ejtve a testökün. A kis híján tragikus esemény hátterében vélhetően családi vita áll.

Októberben állt bíróság elé egy másik férfi, aki tavaly nyáron ölte meg alvó gyermekét. Kétszer lőtt a 11 éves kislányra, majd maga ellen fordította a fegyvert. A gyerek meghalt, a férfi pedig hetekig élet-halál között lebegett, azóta is folyamatos kezelésekre szorul. A gyilkost 14. életévét be nem töltött személy ellen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

Miért a gyerekeket?

A családon belüli bűnesetek között a gyerekek elleni erőszakos bűncselekmények száma 2011-ben 700-800 volt, az összes családon belüli bűncselekmény 13%-a. Az erőszakos esetek 50%-a az élettárs ellen irányul, harmada pedig gyerek ellen. A nőket tízszer annyi testi sértés érte, mint a férfiakat, és más típusú bűnesetek kapcsán is hasonló az arány, kivéve egyet: a gyilkosságok esetében a férfiáldozatok aránya nem egytizede, hanem csaknem fele a nőkének.

Miközben a meddő családok száma évről évre nő Magyarországon (ezt statisztikailag nem lehet mérni, de az orvosi, egészségügyi hálón fennakadó, megjelenő meddő páro száma növekvő), azaz egyre többen próbálnak bármit megtenni azért, hogy gyerekük legyen, szinte nincs hónap, hogy ne értesülnénk egy családon belül, gyerekeket érintő tragédiáról…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik