Közélet

Elmeorvos vizsgálja a kislányait összeszurkáló apát

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

Úgy tudni, a férfi egyelőre nem adott magyarázatot tettére.

A rendőrség csütörtökön közölte, őrizetbe vették azt a férfit, aki szerda hajnalban a XVII. kerületi Lajosház utcában késsel támadt két kislányára, majd magát is megvágta. A Hír24 úgy tudja, az apa – bár hajlandó beszélni – a tettére mostanáig nem adott magyarázatot. Információink szerint a gyanúsítottat jelenleg pszichológus szakértő vizsgálja.

A környéken lakók a Borsnak azt mondták, úgy hallották, a férfi sokszor agresszív, hirtelen haragú, és lehet, hogy azért sokallt be, mert gyermekei anyja fél éve elhagyta a családot. A szomszédok szerint persze az sem kizárt, hogy anyagi gondok állnak a háttérben.

Fotó: MTI

Ahogy arról beszámoltunk, a 4 és 6 éves gyerekeket életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az M1 Híradója szerint az állapotukat mostanra sikerült stabilizálni.  A rendőrség a támadásról korábban annyit árult el, hogy a 30 éves apa többször megszúrta mindkét kicsit. A Hír24 úgy tudja, a férfi mély sebeket ejtett a lányok testén, egyértelműen szúrt, kisebb – úgynevezett vágásos sérüléseket –  nem okozott nekik. A férfi elsősorban a gyerekek testét, pontosabban a törzsüket célozta, arcukon, végtagjaikon nem szúrta meg őket.

A fiatal apa ellen emberölés kísérlete miatt folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik