Baleset (baleset)
Közélet

Megműtötték a balesetet szenvedett csecsemőt

Stabil, de még mindig életveszélyes az állapota annak a hat hónapos kislánynak, aki súlyos koponyasérülést szenvedett szombat délelőtt egy Nagykovácsiban történt balesetben - tájékoztatta a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója az MTI-t.

Nagy Anikó elmondta, hogy az eszméletlen kislány idegsebészeti műtéten esett át, ezzel stabilizálták az állapotát, de még mindig nincs túl az életveszélyen, ennek az ellenkezőjét csak a kritikus időszak, 72 óra múlva lehet kijelenteni. Vasárnap kontrollt, idegsebészeti, valamint CT-vizsgálatot végeznek – fűzte hozzá Nagy Anikó.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Nagykovácsiban szombat délelőtt egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze, a balesetben két nő és a hat hónapos kislány sérült meg, a csecsemő a legsúlyosabban.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a két nő súlyos, egyebek mellett fej- és hasi sérülésekkel került a budapesti Honvédkórházba.

A csecsemőt mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. A szóvivő azt mondta, hogy a kislányt már a helyszínen mesterségesen kellett lélegeztetni, és más életmentő beavatkozásokra is szükség volt. Annak érdekében, hogy a csecsemőt mielőbb elláthassák a kórházban, a helikopter az Üllői úton szállt le.

Ajánlott videó