Közélet

Életveszélyben a Nagykovácsiban megsérült csecsemő

busz és autó ütközött nagykovácsiban (baleset, )
busz és autó ütközött nagykovácsiban (baleset, )

A mentőhelikopter az Üllői úton szállt le, hogy minél előbb kórházba érjenek a kicsivel.

Életveszélyes állapotban van az a kisbaba, aki szombat délelőtt sérült meg karambolban, Nagykovácsiban. A pici édesanyja többszörösen súlyos, míg egy másik nő szintén súlyos sérülésekkel került kórházba – tájékoztatta a Hír24-et az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Mentőhelikopter, esetkocsi és rohamkocsi

Győrfi Pál elmondta, a helyszínre három jármű érkezett: egy mentőhelikopter, egy esetkocsi és egy úgynevezett gyermekmentő orvosi kocsi.

Az egyik felnőttet esetkocsival, a másikat rohamkocsival vitték a Honvédkórházba. A csecsemő édesanyját koponya-, mellkas- és hasi sérülésekkel ápolják, szerencsére állapota egyre stabilabb. A másik nő a fej- és szintén hasi sérüléseket szenvedett.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Rendhagyó landolás

A mindössze féléves kislányt a Heim Pál Gyermekkózházba szállították, az OMSZ szóvivője elmondta, rendhagyó módon Budapest egyik forgalmas pontján, az Üllői úton szállt le a helikopter, hogy a picit minél előbb átadhassák az orvosoknak.

A csecsemő életéért jelenleg is küzdenek.

BKV-busszal ütköztek

Ahogy arról beszámoltunk, a baleset szombaton 10 óra körül történt Nagykovácsiban, ahol egy autó és egy BKV-busz ütközött frontálisan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik