Közélet

Felszívódott 222 üveg különleges whisky

whiskey (whiskey, szivar)
whiskey (whiskey, szivar)

A nyomravezető 2,2 milliós jutalmat zsebelhet be!

Szereti ön a whiskeyt? Azt állítja ért is hozzá? Ha igen, szép összeget hozhat a konyhára, ha sikerül kiszimatolnia hová tűnt 222 palack, a világ egyik legkülönlegesebb, s ezzel együtt legdrágább bourbonjait előállító lepárlójából, Kentucky államban. A nyomravezetőnek 10 ezer dollár (2,2 millió forint) jutalmat ajánlottak fel.

Hetekkel ezelőtt törtek be ismeretlenek a Buffalo Trace Distillery frankforti telephelyére – írja egy helyi lap. Úgy tűnik pontosan tudták mit keresnek: a cég két legértékesebb párlatából vittek el 222 palacknyit. Egészen pontosan 195 palack 20 éves Pappy Van Winkle’s Family Reserve bourbon és 27 üveg 13 éves Van Winkle Family Reserve Rye tűnt el nyomtalanul, összesen 26 ezer dollár (5,7 millió forint) értékben.

Ilyen palackokat keresnek (forrás: Buffalo Trace Destillery)

A rendőrségi nyomozás eddig nem vezetett eredményre: a nyomozók a zsákmány eladásakor próbálják elkapni a tetteseket. Mivel a ritka és drága italokat csak a hozzáértők szűk köre hajlandó megfizetni, a rendőrség abban bízik, hogy híre megy, ha valakinek ismeretlenek próbálnak eladni belőle. Ezért folyamatosan monitorozzák az internetes piacokat, az apróhirdetéseket és a whiskyvel foglalkozó szakportálokat. Mindeddig hiába: a milliókat érő szeszt, mintha a föld nyelte volna el, ezért tűzték ki a pénzjutalmat.

Bár a történet eddig gyanúsan marketing-szagúnak tűnik, a komolyságát igazolja, hogy a jutalmat Pat Melton, Franklin Megyei Sheriff tűzte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik