Közélet

Illegális konnektorhasználatért tartóztattak le egy férfit

elektromos-auto(960x640)(1).jpg (elektromos autó, )
elektromos-auto(960x640)(1).jpg (elektromos autó, )

A rendőrség szerint nem számít, hogy csak filléres mennyiségű áramot használt el.

Teniszedzésre vitte 11 éves fiát egy férfi a georgiai Chamblee-ben. Míg a fia játszott, várakozás közben az elektromos autója akkumulátorát tölteni kezdte egy iskolai konnektorból és sétálni indult.

Mire visszatért az autóhoz egy rendőr várt rá, aki felírta az adatait és közölte vele, hogy lopás miatt feljelentést tesz ellene. Hiába védekezett azzal a férfi, hogy az akksi töltése, óránként körülbelül 8-10 centes fogyasztást jelent, a szigorú rendőr szerint ez mit sem számít, lopás, az lopás – jelentette az NBC atlantai stúdiója.

Az eset után a férfi házánál megjelentek a rendőrök a letartóztatási paranccsal és bilincsbe verve vitték az őrszobára az elektromos autó tulaját. A férfi 15 órát töltött börtönben, jelenleg a tárgyalására vár.

Az ügyben eljáró rendőr azt nyilatkozta, ő elég körültekintően járt el, megkérdezte az iskola illetékeseit, hogy adtak-e engedélyt bárkinek a konnektor használatára, de ők azt mondták nem, így világos, hogy lopás történt. A megvádolt férfi szerint azonban azt senki sem kérdezte az iskolától, hogy fel akarják-e őt jelenteni a filléres áramhasználatért. Az iskola vezetése nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik