Cicakínzás (cica)
Közélet

Macskagyilkosságért börtön

Mostohaanyja cicáiért akár nyolc évet kaphat egy tini.

Letartóztatták és állatkínzás vádjával előzetes letartóztatásba helyezték a 19 éves Sterling James Medinát, mert megölte mostohaanyja kölyökmacskáit vasárnap Sumnerben, Washington államban –írja egy helyi lap.

Sterling James Medina (forrás: Bremer County Sheriff’s Office)

A fiú a mostohaanyjánál töltötte a hálaadást, s egyik délután míg a nő aludt, kiment a kertbe és a nő négy cicáját a nyakuknál fogva a garázsfalhoz csapta. A nő már csak a szörnyű vérnyomokat látta, de egy szemtanú feljelentést tett a fiú ellen.

A rendőrség négyrendbeli állatkínzással vádolta meg a tettest, aki a börtönben várja a tárgyalását, óvadékát a bíróság 4000 dollárban (közel 900 ezer forint) állapította meg. A bűncselekményért esetenként akár két év, azaz összesen nyolc év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.