Közélet

A sajtó előtt akart menőzni a vasút, kisiklott a vonat

A biztonságossá tett vonatsíneket akarták bemutatni a médiának.

A kínos kudarcba fulladt PR-esemény Thaiföldön történt, amikor a Bangkok-Chiang Mai vasútvonalon elvégzett felújítást akarta reklámozni az állami vasúttársaság – jelentette a helyi sajtó. A turisták által is sokat használt vonalat azért kellett felújítani, mert az elmúlt évben – és idén is – több vonat is kisiklott a rossz minőségű sínek miatt.

A thai államvasutak vezetőjét és a helyi sajtó munkatársait szállító vonat azonban nem érkezett meg a célállomásra. Húsz kilométerre a Chiang Mai vasútállomás előtt ugyanis a vonat kisiklott. Ráadásul pont az a kocsi szaladt le a sínekről, amelyben a vasúttársaság vezetője, és az újságírók utaztak. A beszámolók szerint senki sem sérült meg – legfeljebb az igazgató önérzete. A férfi ugyanis láthatóan nem örült a balesetnek és nem volt hajlandó válaszolni az újságírók kérdéseire.

Kisiklott vonat a kérdéses vasútvonalon, még júliusban
Fotó:AFP

A helyi sajtóban megjelent beszámoló szerint a vonat egyébként az egyik alkalmazott hibája miatt siklott ki egy állomástól százméternyire. A vasutas ugyanis akkor állított át egy váltót, amikor a vonat áthaladt felette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik