Közélet

Zalegerszegi mérgezés: mindenki jobban van

Zalaegerszeg jégcsarnok (jégcsarnok, zalaegerszeg, )
Zalaegerszeg jégcsarnok (jégcsarnok, zalaegerszeg, )

A korábban közöltnél többen, 62-en kerültek kórházba a jégcsarnokból.

A zalaegerszegi jégcsarnokban szombaton történt szén-monoxid-mérgezés miatt 62 ember – köztük 38 gyermeket – vizsgáltak a Zala Megyei Kórházban, mostanra mindenkit hazaengedtek tünetmentesen – közölte a kórház stratégiai igazgatója.

Tizennégyszeres koncentráció

Oroszlán Tamás elmondta: az első betegeket fejfájás, hányinger miatt mentővel vitték kórházba. Szombat délután még harmincan jelentkeztek ellátásra. Mindenkinél kimutatható volt a szén-monoxid-mérgezés, volt, akinél a normál koncentráció kétszeresét, és volt, akinél a tizennégyszeresét mérték. Súlyos eset viszont nem volt, a betegek állapota enyhének, illetve középsúlyosnak minősült.

A szén-monoxid-mérgezést szenvedett embereket 4-6 órán keresztül megfigyelés alatt tartották, illetve oxigénterápiával kezelték. A jelentős szén-monoxid-terhelés miatt három gyermeket éjszakára is kórházban tartottak, de vasárnap panasz- és tünetmentesen őket is hazaengedték.

Zárva a csarnok

Egri Gyula megyei katasztrófavédelmi igazgató korábbi közlése szerint a tömeges rosszullétet valószínűleg a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta. A jégcsarnok használatát mindaddig megtiltják, míg a baj forrását pontosan nem tudják meghatározni – hangsúlyozta.

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy 31-en kerültek kórházba gyerekek jégkorongmérkőzéséről.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik