Közélet

Gyerekek kaptak szén-monoxid-mérgezést Zalaegerszegen

Mentoauto(960x640)(3).jpg (mentőautó)
Mentoauto(960x640)(3).jpg (mentőautó)

A helyi jégcsarnokból 29 gyereket és két felnőttet vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt.

Noha korábban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság még 6 súlyos sérültről számolt be, az Országos Mentőszolgálat most közölte, nincs súlyos sérültje annak a szén-monoxid-mérgezésnek, ami szombat délután történt a zalaegerszegi jégcsarnokban.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Valics Dezső az MTI-nek elmondta, összesen 31 embert – köztük 29 gyereket – kellett helyi kórházba vinni, mindegyiküket szén-monoxid-mérgezés gyanújával.


Tűzoltók és rendőrök a zalaegerszegi jégcsarnoknál
Fotó: MTI

A jégcsarnokot kiürítették, lezárták és jelenleg is vizsgálják.

Frissítés!

A gyanú szerint a tömörítő jégkészítő-berendezés kipufogórendszere okozta a tömeges rosszullétet szombat délután a zalaegerszegi jégcsarnokban – közölte a Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-vel.Egri Gyula hozzátette: mindaddig megtiltják a jégcsarnok használatát, míg a baj forrását pontosan meg nem tudják meghatározni.

Rigó Csaba, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: a Zala megyei kórház felkészült, el tudja látni a sérülteket. A sérültek nagy része a gyermekosztályra került szén-monoxid-mérgezés gyanújával. Jelenleg 11 ember kap oxigént, állapotuk nem súlyos.

Frissítés2!

Már több mint hatvan embert kezelnek szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt a Zala Megyei Kórházban – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI-vel. Nothoff Ingrid elmondta: a jégkorongmérkőzésről 29 gyereket és 2 felnőttet (köztük a mérkőzést vezető bírót) a mentők azonnal kórházba vittek, harmincan pedig a délutáni órákban jelentkeztek az ügyeleten.

Hozzátette; a tömörítő jégkészítő-berendezést, amely a feltételezések szerint a rosszulléteket okozta, a rendőrség lefoglalta, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság pedig szakértő bevonásával, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indít eljárást.

Olvasói sztorik