Közélet

Betörőnek hitte az alzheimeres bácsit, agyonlőtte

Az idős férfi betegsége miatt nem tudta, hogy nem a saját házába akar bemenni. A lövöldöző ellen nem emelnek vádat.

A 72 éves, előrehaladott Alzheimer-kórban szenvedő Ronald Westbrookot egy 34 éves férfi lőtte agyon az Egyesült Államokban még szerdán, mert azt hitte betörő. Ahogy az a Georgia állambeli Walker megyei seriff, Steve Wilson beszámolójából kiderült, az idős férfi már órákkal a lövöldözés előtt elveszetten, és összezavarodottan kóválygott a környéken két kutyájával.

Utóbb, hajnali fél háromkor feltűnt a seriff hivatala előtt, ahol a levesládát próbálta kinyitni. Mikor az ügyeletes seriff megkérdezte mit csinál, a férfi azt válaszolta, csak a postáját ellenőrizte, és már megy is haza, mert a közelben lakik. Mint később kiderült, Westbrook évek óta nem a környéken élt.

A zavarodott férfi ezt követően hajnali 4-kor érkezett meg a 34 éves Joe Hendrix házához, és mivel nem tudta, hol van, megpróbált bejutni. A fiatalabb férfi először riasztotta a rendőröket, ám még a megérkezésük előtt vadászpuskát ragadott és kiment a házból. A vallomása szerint nem látta az idős férfit, csak az árnyékát. Azt hitte, betörőt fogott. Mint mondta, mielőtt lőtt volna, felszólította az idős férfit, hogy távozzon, ám mivel ő nem volt hajlandó lőtt. 4-szer sütötte el a fegyvert, a lövedékek közül az egyik pedig mellkason találta és azonnal megölte Westbrookot.

A seriff beszámolója szerint Hendrix ellen, aki a történtek hatására megtört, nem emelnek vádat. Az idős férfi családja hozzátartozójuk eltűnéséről a lövöldözésig nem is tudott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik