Belföld

Nyitott ablakon másztak be a tolvajok

Ékszereket és pénzt loptak a betörők, aztán elköltötték ruhára és mobiltelefonra.

A 43 éves sértett október 24-én értesítette a rendőrséget, hogy hegyeshalmi házának szobai szekrényét felfeszítették és onnan arany ékszereket, pénzt tulajdonítottak el. A mosonmagyaróvári rendőrök november 5-én elfogták a lopással gyanúsítható két férfit.

A gyanúsítottak késő délután keresték fel a sértettet a lakásán, hogy pénzt kérjenek kölcsön. Tudták, hogy a férfi nagyobb összeget tart otthon, ezért elhatározták, megszerzik a pénzét. Miután a kölcsönt megkapták, hitelezőjük figyelmét elterelve a terasz ablakát belülről kinyitották, majd a házigazdát elcsalták szórakozni.

Cigaretta vásárlás ürügyével rövid időre eltávoztak és a házból az értékeket ellopták. P. István 35 éves és L. Ferenc 21 éves hegyeshalmi lakosok a bűncselekmény elkövetését beismerték, az ékszereket zálogházban értékesítették. A lopott pénzből vásárolt ruhaneműket, mobiltelefonokat, karórát a házkutatás során a nyomozók lefoglalták.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ellenük nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik