Közélet

Magyar turistákra rontottak fegyveresek Dél-Afrikában

dél-afrika (dél-afrika)
dél-afrika (dél-afrika)

Fegyveresek támadtak egy 24 fős magyar turistacsoport két tagjára Dél-Afrikában november 22-én, pénteken – számol be a történtekről a Life.hu.

Az egyik megtámadott magyar az internetes lapnak elmondta, hogy egy Loerie Guest Farm nevű szálláson töltötték az éjszakát, ám nekik nem jutott hely, ezért távolabb, egy kisebb bungalót kaptak. Itt rontott rájuk három fegyveres a késői órákban.

A pár elmondása szerint hárman próbáltak bejutni a házikóba az ablakokon és a bejárati ajtón keresztül. Kiabáltak kifelé, hogy mit akarnak tőlük, erre az a válasz jött: „lelőni benneteket”.

A támadás zajára többen felébredtek a magyar turistacsoportból, mert a hotel egyik épülete közelebb helyezkedik el a bungalóhoz. Miután már ők is segítségért kiáltottak, a szálloda tulaja fegyverrel a kezében rohant megfutamítani a támadókat, akik éppen az ajtót igyekeztek betörni. Lövések is dördültek oda-vissza, de szerencsére nem sérült meg senki. A turisták sokkos állapotba kerültek.

A Life.hu cikke szerint a rendőrök 50 perc elteltével érkeztek a helyszínre. Kihallgatták a szemtanúkat, lezárták a környékbeli utakat és elkezdték keresni a támadókat. A kirándulók másnap ugyan hazaindultak Magyarországra, de úgy tudják, a keresés eredményre vezetett: a fegyvereseket elfogták és el is ítélték.

Dél-Afrikában egyre gyakoribbak a hasonló, utazók elleni támadások, ám a hatóságok tehetetlenek ezek ellen, a dél-afrikai illetékesek pedig nem akarnak szembenézni a jelenséggel, mert az negatív hatással lenne a turizmusra.

A Life.hu tájékoztatást kért a Külügyminisztériumtól is az esetről, amire a tárca azt válaszolta, hogy nem érkezett hozzájuk bejelentés. Amint ez megtörténik, a Konzuli Szolgálat megteszi az ilyenkor szokásos intézkedéseket – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik