Közélet

Rendőröket vittek el az éjszaka

A két egyenruhásról kiderült, hogy zsebre bírságolnak.

Két rendőrt állítottak elő Pest megyében hétfőre virradó éjszaka  – erősítette meg a Hír24 értesüléseit a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség szóvivője. Gyugyi Csilla elmondta, az autópálya-rendőrség állományába tartozó egyenruhásokat az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, az inárcsi pihenőhelyről vitték el, miután felmerült a gyanú, hogy zsebre bírságolnak.

Vitték a kocsijukat is

A Hír24 úgy tudja, a párost vasárnap délután óta figyelték. A helyszínről egyébként nem csupán a két egyenruhást vitték el az ügyészség emberei, hanem a kocsijukat is.

A két érintett ellen hivatali vesztegetés miatt indított eljárást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség. A rendőrök jelenleg őrizetben vannak.

Másik kettő

Szeptemberben az Egri Nyomozó Ügyészség emberei buktattak le ugyancsak két autópálya-rendőrt. Az egyenruhások egy szlovák kamionost állítottak meg közúti szabálysértésre hivatkozva. A járművet végül továbbengedték, persze nem ingyen. Húsz eurót kaptak azért, hogy “szemet hunyjanak”. Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

Évekre rács mögé

Hivatali vesztegetés miatt éppen a hónap elején ítélt el két pénzügyőrt a Debreceni Ítélőtábla. Az elsőrendű vádlottat két évvel, míg társát egy év négy hónappal sújtották, miután százezereket tettek zsebre. Mindketten letöltendő büntetést kaptak. Őket hivatali vesztegetés mellett hivatalos személy által elkövetett közokirat hamisításban is bűnősnek találták

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik