Közélet

Nevelőkre támadt egy 15 éves fiú Fóton

ököl (ököl, )
ököl (ököl, )

A kamasz tört-zúzott, egy ajtót tönkretett. Két nevelőt sikerült megsebesítenie. A rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A fiút a fóti gyermekotthonból állították elő a napokban. Megrontált egy ajtót, majd szóváltásba keveredett az egyik nevelővel, mert nem kapta meg az említett ajtóhoz tartozó kulcsot. A vita tetlegességig fajult, a 15 éves kamasz megsebesítette nevelőjét.  Ezután sem állt le, agresszívan viselkedett, tört-zúzott, és nekirontott egy másik nevelőnek is. Először csak fenyegette, majd ököllel ütötte.

A fiatalt előállították, majd őrizetbe vették, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás ellene. A rendőrség kezdeményezi a fiú előzetes letartóztatását – tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kis híján megölték

Az elmúlt évek legdurvább, nevelőt ért támadása 2011 decemberében történt a bócsai gyermekotthonban. A férfit egy vaslapáttal ütötték le, majd elvitték a kocsiját. Ketten voltak, egy 17 és egy mindössze 13 éves fiú. A sérült férfit ezután magára hagyták, beültek az autójába és elindultak Budapestre. A nevelő életveszélyes állapotban került kórházba, koponyacsonttörést szenvedett. A támadókat elkapták.

A Kecskeméti Törvényszék elsőfokon életveszélyt okozó testi sértés miatt tíz év letöltendő szabadságvesztésre ítélte az idősebb fiút. Barátját kora miatt nem vonhatták felelősségre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik