Közélet

Kis híján megölték nevelőjüket a gyermekotthon lakói

A nevelő életveszélyes állapotban van. Egyik támadója még csak 13 éves.

A rendőrségen a bócsai gyermekotthon vezetője tett feljelentést szerda este, miután egyik alkalmazottját leütötték, kocsiját pedig ellopták. Nem telt el sok idő, kiderült, hogy a támadókat az intézmény falain belül kell keresni, vagyis kellett volna: a 17 éves fiú és 13 éves cinkostársa ugyanis miután helyben hagya kiszemeltjét, elszökött.

A fiatalok hátulról ütötték le nevelőjüket, egy vaslapáttal estek neki. Miután áldozatuk a földre zuhant, többször fejbe is rúgták. Ezután elvették a slusszkulcsát, és elhajtottak a kocsijával. Az autó előkerült, a rendőrök az M5-ös autópályán, a főváros közelében bukkantak rá, ekkor már nem volt benne üzemanyag.

Nem sokkal később a két fiatalt is megtalálták, Budapesten kapták el őket a járőrök. A 17 éves fiatal ellen életveszélyt okozó testi sértés, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja indítottak eljárást és őrizetbe is vették. 13 éves társa, tekintve, hogy gyermekkorú, nem büntethető, így őt a nyomozók csak meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.

A megvert nevelő koponyacsonttörést szenvedett, sérülései életveszélyek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik