Közélet

Nyomoznak a halálra gázolt kéregető kisfiú szülei ellen

gázolás (gázolás)
gázolás (gázolás)

A párnak kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie. Mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult annak a kisfiúnak a szülei ellen, akit kedden halálra gázolt a villamos a József körúton – tájékoztatta a Hír24-et a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bognár Kinga kérdésünkre elmondta, a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Információink szerint a tíz év körüli áldozat rendszeresen zenélt a 4-es 6-os vonalán, harmonikázott és pénzt kért az utasoktól. Úgy tudjuk, az apa jelen volt a balesetnél. Az édesanyját még az este bevitték a rendőrök, ám nem sokkal később mellkasi fájdalmakra panaszkodott, így kórházba szállították mentők.

A tragédia körülményeit a rendőrség még vizsgálja.

A fiút kedden gázolta halálra egy villamos a József körúton, a Baross utcai kereszteződésnél. Harmonikán játszott, a muzsikáért cserébe pénzt kért az utasoktól. A segítség percek alatt a helyszínre ért, hat tűzoltó egy speciális eszköz segítségével emelte fel a szerelvényt, hogy kiszabadítsák a jármű alatt rekedt sérültet. Az orvos már eközben megkezdte a gyermek ellátását. Hiába tettek meg mindent, már nem tudták megmenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik